Видавництво Московської Патріархії випустило у світ другий том Зібрання праць Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Різноманітність служіння Святішого Патріарха Кирила визначає структуру видання. Зібрання праць складається з тематичних серій, присвячених тому або іншому напрямку діяльності Предстоятеля Церкви. Випущена книга є першим томом другої , що має назву «Слово пастиря» і присвячена служінню Святішого Патріарха як проповідника. У зв`язку з великим числом зібраних проповідей Первосвятителя видавцям довелося піти на певні обмеження як хронологічного, так і тематичного характеру. Цей том, до якого увійшли тексти за період з 1991 по 2011 рік, містить Великодні та Різдвяні послання, проповіді, звернення до читачів ЗМІ та телеглядачів, інтерв`ю в період цих свят, а також великопісні проповіді за ці роки.

Наступний том включатиме проповіді Святішого Патріарха, виголошені під час Господських та Богородичних свят, слова в період від Великодня до П`ятдесятниці, у дні святкування на честь чудотворних ікон Божої Матері, у дні вшанування пам`яті святих, у недільні дні, а також слова при освяченні храмів.

Відео дня

Видавництво Московської Патріархії/Патріархія.ru