Популяризація подвигу новомучеників життєво необхідна для виховання молоді, - вважає голова Синодального інформаційного відділу Володимир Легойда. Про це "УНІАН-Релігії" повідомили в Синодальному інформаційному відділі Московського Патріархату.

«Я відвідував багато форумів, присвячених духовно-моральному вихованню», - заявив В.Легойда в ході засідання  Громадської палати Московської області на секції «Патріотичне виховання, молодіжна політика та спорт».

«Красиві слова про моральне виховання не працюють, скільки б їх не вимовляли. Тисячу разів скажи халва - солодше в роті не стане», - продовжив він.

Відео дня

На переконання представника Московського Патріархату, слів недостатньо, потрібен особистий приклад моральної поведінки в суспільному та особистому житті. Таким прикладом, на думку В.Легойди, є життя новомучеників.

«Новомученики - найяскравіший приклад віри й вірності. Це були живі люди, які боялися мук і смерті. Але вони виявилися готові померти за те, у що вірили», - підкреслив він.

В.Легойда також нагадав, що на території Підмосков`я, на Бутовському полігоні, були вбиті, але не зрадили своїх переконань тисячі мучеників за віру.

На завершення виступу він нагадав поширену фразу «У здоровому тілі - здоровий дух», під якою, як правило, мається на увазі, що головне - здоров`я тілесне, а здоров`я душевне за ним піде.

Між тим, В.Легойда підкреслив, що даний афоризм давньоримського поета Ювенала не зовсім точно перекладають з латини. Більш близьким до оригіналу є: «Треба молити, щоб дух був здоровим в тілі здоровому».

Таким чином, на думку представника Церкви, турбота про душу молодого покоління настільки ж важлива, наскільки й робота над фізичною формою.