27 березня на сесії Дніпропетровської міської ради депутати ухвалили рішення про передачу з комунальної власності територіальної громади міста у власність релігійної громади відроджуваного Успенського собору Дніпропетровської єпархії УПЦ приміщення по вул. Братів Трофімових, 430. Відповідне розпорядження підписане міським головою Іваном Куліченком, повідомляє прес-служба Дніпропетровської єпархії.

На базі зазначеної будівлі під патронатом Успенського собору планується створити реабілітаційний центр для осіб, які страждають від алкогольної і наркотичної залежності. Тут реабілітанти зможуть отримати духовну підтримку, відновити правовий статус та соціальні зв`язки, придбати професійні навички, підвищити освітній і культурний рівні і т.д.

У приміщенні по вул. Братів Трофімових, 430, планувалося побудувати соціальний гуртожиток, але влада вирішила, що місту це не по кишені, і будівлю віддали на баланс Православної Церкви. Планується, що УПЦ відремонтує приміщення та облаштує там реабілітаційний центр.

Відео дня

«Будівля по вул. Братів Трофімових, 430 знаходиться в дуже занедбаному стані і відновити його - дорогий проект. Тому спільно ми прийшли до рішення зберегти спрямованість, але використовувати його за допомогою Православної Церкви. Це буде центр під управлінням Православної Церкви, але це не буде молитовний будинок, це буде своєрідний притулок, тобто центр реабілітації для людей, які з якихось причин залишилися без документів і роботи», - заявив мер на сесії.