Перший заступник голови Патріаршої комісії з питань сім`ї та захисту материнства протоієрей Димитрій Смирнов, перебуваючи з місіонерським візитом в Архангельській єпархії, висловився за введення в школах предмету «Сенс життя», повідомляє прес-служба Архангельської єпархії.

«Хороші алгебра з геометрією, хороші і географія з біологією, хороша і російська література - але головної проблеми вони не вирішують», - сказав священик під час своєї лекції «Церква в сучасному світі: міфи і реальність» в Північному державному медичному університеті.

Отець Димитрій зазначив, що люди не розуміють головне завдання свого життя, і тому втрачають її сенс. Він підкреслив, що російським людям слід змінити свідомість, причому повністю.

Відео дня

«Потрібно поміняти сенс життя і його напрямок. Кожна хрещена людина, по-перше, повинна усвідомити відповідальність перед Богом і всіма людьми. По-друге, вона повинна переорієнтуватися так, щоб жити не для себе, тому що це безглуздо (в такому випадку людина стає самотньою і нещасною), а жити, виконуючи волю Божу. У цьому полягає Новий Завіт людини з Богом. Все робіть тільки на славу Божу», - сказав протоієрей Димитрій Смирнов.