27 березня 2013 року в Патріаршій і Синодальній резиденції в Даниловому монастирі в Москві Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил очолив перше засідання Церковно-громадського організаційного комітету з підготовки та проведення святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

Комітет було утворено рішенням Священного Синоду Руської Православної Церкви від 12 березня 2013 року (журнал № 11).

У засіданні взяли участь:

Відео дня

від Російської Федерації

від України:

  • митрополит Бориспільський Антоній, керуючий справами Української Православної Церкви;
  • митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, намісник Успенської Києво-Печерської лаври;
  • Грищенко К.І., віце-прем`єр-міністр України;
  • Вілкул Ю.Г., голова Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», міський голова м. Кривий Ріг Дніпропетровської області;
  • Герега Г.Ф., заступник міського голови м. Києва — секретар Київської міської ради;
  • Кривошея О.В., голова правління міжнародної громадської організації «День Хрещення Русі».

від Республіки Білорусь

Назасідання також були запрошеніголова Синодального інформаційного відділуВ.Р.Легойда,відповідальний секретарПатріаршої ради з культуриархімандрит Тихон (Шевкунов),заступникміністракультуриРФІ.І.Демидовта ін.У заходібрали участьпредставники академічних кілтагромадськостіРосії,УкраїниіБілорусії.

Предстоятель Руської Православної Церкви звернувся до присутніх із вступним словом.

Під час дискусії обговорювалися питання участі органів державної влади трьох країн у підготовці до ювілейних урочистостей, розробка плану основних заходів за участю Святішого Патріарха і глав держав, порядок розгляду громадських ініціатив, що надходять до Оргкомітету.

По завершенні засіданняСвятіший Патріарх Кирил«зважаючи на внесок у справу зміцненнятрадиційнихдуховнихікультурних цінностейнародівРосії,України,Білорусії» та у зв`язку з50-річчям від дня народження,вручивголові правлінняміжнародної громадської організації«День Хрещення Русі»О.В.Кривошеїорденсвятогорівноапостольного великого князя ВолодимираIIIступеня.