Раз на місяць в Архангело-Михайлівському храмі села Волоське Дніпропетровського районного благочиння тепер будуть служитися Божественні літургії для дітей. Про це повідомляє сайт Дніпропетровської єпархії УПЦ.

Таке рішення було прийнято настоятелем громади священиком Андрієм Пінчуком - батьком-вихователем дитячого будинку сімейного типу. Парафіяни з радістю підтримали дану ідею, адже половина тих хто моляться в храмі - діти.

«У наш храм приходить дуже багато дітей, - розповів про нову для приходу форму богослужіння о. Андрій. - І спеціально для наших маленьких парафіян в один з недільних днів кожного місяця у нас будуть служитися «Дитячі Літургії». За чинопослідування вони нічим не відрізняються від звичайних недільних Літургій. Але під час їхнього служіння діти не тільки стоять у храмі і моляться, але й співають, чують пояснення богослужіння, беруть активну участь у ньому, спеціально для дітей готуються проповіді і повчання, мета яких - виховати в наших дітях любов до Бога, ближнього, батьків та Церкви».

Відео дня

Мета «Дитячої Літургії» - познайомити дітей з богослужінням і церковними традиціями не теоретично, а практично, на ділі, безпосередньо залучаючи їх у хід Літургії, допомагаючи їм соучаствовать, розділяти зі служителями це священнодійство.

Подібні богослужіння для дітей - це практика живого спілкування з Богом. Хлопці самі читають під час богослужіння, допомагають у вівтарі. Дівчатка дивляться за порядком і чистотою свічників. І разом, слідом за хором, співають всі співи Літургії. Кожен на службі має свій послух для того, щоб відчувати себе по-справжньому учасниками «спільної справи» - адже саме так перекладається слово «Літургія» з грецької мови.

«Дитячі Літургії» будуть відслужені - 3 березня, 14 квітня, 19 травня, 2 червня.

На богослужіння 2 червня запрошуються сім`ї, які виховують дітей-сиріт: прийомні, опікунські, сім`ї усиновителів, дитячі будинки сімейного типу.

«На цій Літургії буде вознесена молитва про наших прийомних дітей, а наші діти дізнаються, як добре, що в їх житті по Божій волі з`явилися нові люблячі батьки», - зазначив о. Андрій Пінчук.

Настоятель храму запрошує всіх бажаючих прийти разом зі своїми дітьми на «Дитячі Літургії» і сподівається, що подібні зустрічі допоможуть дітям повніше відчути всю важливість і красу богослужіння.