У Москві в Храмі Христа Спасителя з 25 березня по 22 квітня пройде фотовиставка «300 років буття Олександро-Невської Лаври», присвячена 300-річному ювілею найстарішого монастиря Санкт-Петербурга. Про це «УНІАН-Релігії» повідомили в СІНФО РПЦ.

Урочисте відкриття фотовиставки відбудеться 25 березня о 14.00 у Храмі Христа Спасителя.
На виставці представлено 80 фоторобіт, присвячених архітектурі та історії Олександро-Невської Лаври, а також сучасного життя обителі.

Автор історичних знімків - Карл Булла - німець за походженням, він вважається «батьком російського фоторепортажу».

Відео дня

Булла та його сини створили унікальну фотохроніку подій першої половини XX століття, в тому числі закарбувавши історичний образ Олександро-Невської Лаври початку минулого століття до її розорення в радянський період.

Автори сучасних робіт - фотохудожники Михайло Манін, Юрій Костигов, Олександр Петросян.

На підтримку виставки 19 квітня в Академії акварелі і витончених мистецтв Сергія Андріяки (Москва, вул. Академіка Варги, 15) відбудеться концерт Архієрейського святкового хору Олександро-Невської Лаври.

Організаторами виставки виступили громадська програма «Олександр Невський» Центру національної слави, Фонд Андрія Первозванного і Міжрегіональна громадська організація «Олександро-Невське Братство» (програма «Олександр Невський - ім`я Росії»).