За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира Українська Православна Церква оголосила конкурс на розробку робочого проекту Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового з Духовно-просвітницьким центром та господарчими спорудами у м.Києві по Залізничному шосе, 3. Свої комерційні пропозиції згідно вимог конкурсної документації надали відомі проектні організації України. 

Відповідно до крилатого виразу: «Нове – це добре  забуте  старе» розвиваються події на будівництві Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового УПЦ. Розпочавши  щотижневі виробничі наради, служба замовника готує підґрунтя для відновлення будівельних робіт на Кафедральному соборі. Не стала винятком і минула середа – 13 березня, під головуванням єпископа Бородянського Варсонофія, голови Парафіяльної ради й керуючого будівництвом собору, відбулася чергова нарада, на якій було розглянуто декілька основних питань. Зокрема, слухали доповідь про хід підготовки до майбутнього тендеру з вибору проектної організації та порушувалися нагальні організаційно-господарські питання.
Запрошення взяти участь у конкурсі було розіслано по всій Україні – від Львова до Донецька. Вісім проектних організацій зважилися взяти участь у конкурсі. У п’ятницю, 15 березня, з ранку почали прибувати їх представники. Одним із перших приїхав головний архітектор ДП Український державний проектний інститут «Укрмістобудпроект» з Харкова Чечельницький П.Г. 
Цей інститут відомий своїми проектами в сакральній архітектурі – його фахівцями спроектовано понад 130 храмів, наразі виконуються роботи з проектування собору Преображення Господнього в Почаївській Лаврі.
Київських проектантів представляли такі відомі майстерні, як:
- «Коматек» – проектування стадіону «Олімпійській», торговельного комплексу «Океан плаза»;
- Творча майстерня «С. Юнаков» – проектування  Південного вокзалу станції Київ-Пасажирський, Георгієвська церква на площі поряд з цим же вокзалом;
- Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій – директор Антонюк А.Є., фахівці інституту брали участь у проектуванні, будівництві чи реконструкції визначних об’єктів, серед яких – Успенський собор Києво-Печерської Лаври, Михайлівський Злотоверхий, Національна опера та Київська філармонія, музей історії Запорізького козацтва Національного заповідника «Хортиця».
У конкурсі також взяли участь інші проектні організації – деякі з них надіслали свої пропозиції листами.
Слухання, на якому претенденти презентували свої компанії та розкривали бачення подальшого проектування й будівництва Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового, розпочалося об 11 годині. Загалом майже всі компанії до конкурсу підготувалися професійно, побувавши на місці будівництва та розглянувши проектні креслення.
Тепер службі замовника лишилося найважче – обрати проектну організацію серед основних претендентів.