Святкування православної Масляної відбулося 16 березня у сквері біля Свято-Іллінського храму (вул. Почайнинська, 2), - повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Розпочалося свято молебнем, який відправив Предстоятель Української Православної Церкви на площі перед храмом у співслужінні Керуючого справами УПЦ, першого вікарія Київської Митрополії митрополита Бориспільського Антонія, секретаря Предстоятеля УПЦ архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, секретаря Київської Митрополії, настоятеля храму протоієрея Віталія Косовського та храмового духовенства.

Після богослужіння Першосвятитель звернувся до віруючих і гостей свята зі словами настанови та побажав у доброму настрої та самопочутті підготуватись до Великого посту.

Відео дня

«Знову Милосердний Господь дає нам можливість радіти один з одним, щоби зустріти Чотиридесятницю і тим самим показати нашу єдність, нашу любов до Бога та ближнього. Нехай Господь благословить усіх вас благословенням небесним та зробить наше життя мирним та таким, що веде у життя вічне», - сказав Митрополит Володимир.

У рамках святкування Блаженніший Владика вручив сертифікат на придбання слухових апаратів малолітній дитині одного зі співробітників Київської Митрополії.

Далі всім учасникам заходу була запропонована святкова програма. Виступ військового духового оркестру, дитячі конкурси, атракціон кінних прогулянок, водіння навчальних автомобілів автошколи «Віртуоз» та багато іншого - все це створило атмосферу справжнього свята.