15 березня 2013 року в Синодальному залі Успенської Києво-Печерської лаври під головуванням Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви.

Затверджено оргкомітет з організації заходів на честь 1025-річчя Хрещення Русі на чолі з керуючим справами Української Православної Церкви Церкви митрополитом Бориспільським Антонієм, а також визначено порядок богослужінь у святкові дні 27-28 липня 2013 року. Єпархіальним архієреям Української Православної Церкви наказано провести ювілейні святкування в своїх єпархіях. Також засновано нагороду «1025-річчя Хрещення Київської Русі».

Вирішено направити лист Блаженнішого митрополита Київського Володимира на ім`я Президента України В.Ф. Януковича з пропозиціями щодо вирішення актуальних питань державно-церковних відносин в сучасній Україні.

Відео дня

Також прийнято рішення направити звернення від імені Блаженнішого митрополита Володимира Президенту України В.Ф. Януковичу, голові уряду України М.Я. Азарову та голові Верховної Ради В.В. Рибаку з проханням не допустити прийняття законопроекту № 2342, що розширює обсяг поняття «дискримінація», що створює можливість трактувати як дискримінацію традиційно негативне ставлення Церкви до гомосексуалізму.

Затверджено Концепцію вищої духовної освіти Української Православної Церкви.

Єпископом Васильківським, вікарієм Київської митрополії, обрано клірика Київської єпархії архімандрита Миколая (Почтового); єпископом Новоазовським, вікарієм Донецької єпархії, обрано клірика цієї єпархії архімандрита Варсонофія (Винниченко).

Також Синод прийняв низку рішень, які стосуються життя монастирів і cінодальних відділів Української Православної Церкви.

Патріархія.ru