Митрополит Феодосійський і Керченський Платон (Удовенко) з новообраним Папою Римським Франциском І знайомий з 1972 року. За словами владики Платона, це неординарна особистість. Походить з бідної родини, завжди опікувався бідними, знедоленими людьми та представляв їхні інтереси перед державою. Консервативних поглядів.

Сам митрополит Платон (Удовенко) з 1973 р. до 1980 р. та з 1993 р. до 2012 р. очолював Аргентинсько-Південноамериканську єпархію Руської Православної Церкви.

У липні 2012 року митрополита Платона звільнили від керування Аргентинсько-Південноамериканською єпархією відповідно до поданого прохання Блаженнішого Митрополита Володимира та згідно рішення Синоду УПЦ. 26 липня того ж року Священний Синод РПЦ, що відбувся в Києво-Печерська Лаврі, ухвалив, що владика Платон продовжить своє архіпастирське служіння в межах Української Православної Церкви. А від 20 грудня, за рішенням Синоду УПЦ, була утворена нова Феодосійська і Керченська єпархія, яку й очолив митрополит Платон.

Відео дня

Нагадаємо, що 13 березня у Ватикані було обрано нового Главу Римсько-Католицької Церкви, який замінив Бенедикта XVI. Відомо, що до обрання понтифіком Франциском він був єпископом в Аргентині.

«Православіє в Україні»