7 березня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії прийняв керуючого Орловською єпархією архієпископа Орловського і Ливенського Антонія.

9 вересня 2013 року виповнюється 900 років з дня смерті священномученика Кукші, в хрещенні - Іоанна, який народився неподалік від сьогоднішнього міста Орла (Російська Федерація), подвизався певний час в Києво-Печерській Лаврі, а потім отримав благословення займатися просвітництвом серед в`ятичів на орловській землі, де він є глибокошанованим святим.

У зв`язку з майбутнім святкуванням на Орловщині дня пам`яті святого Кукші в період з 7 по 9 вересня ц.р. та на прохання архієпископа Антонія Блаженніший Митрополит Володимир благословив передати Орловській єпархії частку мощей священномученика. Також з благословення Блаженнішого Владики іконописцями Києво-Печерської Лаври буде виготовлена ікона святого Кукші для вкладення частки мощей. Очікується, що в урочистостях візьмуть участь насельники Лаври.

Відео дня

Сайт УПЦ