Вселенським Константинопольським Патріархатом 2013 рік оголошено "Роком солідарності". Про це повідомляє християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Різдвяне Послання Варфоломія I стосується нинішньої економічної кризи, яку він визначив як концентрацію багатства в руках небагатьох на зубожіння широких верств суспільства.

В тім криза, перш за все, має вимір морального аспекту - звертає увагу духовний глава православ`я . Саме тому пропонує рік солідарності, щоб привернути увагу людських сердець "до великої проблеми бідності у всьому світі " і "вжити необхідних заходів, щоб полегшити страждання голодуючих і потребуючих". Солідарність і справедливість, насправді, за словами патріарха, є необхідною умовою для миру в усьому світі.

Відео дня

 

Варфоломій I також у своєму Різдвяному посланні згадав про 1700 річчя Міланського едикту. "Цим актом імператора Костянтина закінчилося переслідування християнства і імперія дала свободу віросповідання. 17 століть потому, ми як і раніше маємо справу з релігійними гоніннями на християн в різних місцях " - виголосив Константинопольський православний патріарх.