Керівництво Артемівського слідчого ізолятора міста Донецька відгукнулося на ініціативу, запропоновану православною громадою тюремного храму на честь ікони Божої Матері «Споручниця грішних», створити радіолінію для трансляції богослужінь, що звершуються приходом, повідомляє сайт УПЦ "Україна Православна".

Стараннями віруючих співробітників і парафіян з числа засуджених були завершені комунікаційні роботи з суцільного оснащення провідною кабельною мережею, установки гучномовців у приміщеннях камерного типу і монтажу радіоапаратури в церкві.

Після закінчення робіт було звершено чин освячення обладнання, а потім відслужена Божественна літургія, яку можна було слухати в камерах. Першу літургію, яка транслювалася по місцевому радіо, відслужив настоятель тюремного храму на честь ікони Божої Матері «Споручниця грішних» протоієрей Сергій Дворянов при великому скупченні парафіян. Він сердечно подякував усім за спільну молитву і старанну працю.

Відео дня

У СІЗО проведені перші радіомовні передачі, що мають на меті популяризацію православного способу життя, духовної і культурної освіти. Особливим інтересом користується передача «Питання та відповіді слухачам», в якій священики дають відповіді на записки, передані в прямий ефір.

Нині православною громадою ведуться заняття по вивченню «Азів Православ`я» і «Основ православної культури», а з нового року планується вивчення предмету «Закон Божий». Як зазначив керівник установи, майор внутрішньої служби П.В. Лисаков, заняття, що проводяться священнослужителями по четвергах і п`ятницях, свідчать про інтерес засуджених до православної віри, що може послужити на користь тим, хто слухає пропоновані радіопередачі.