Напередодні дня Святого Миколая в базовому таборі 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який виконує завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, відкрився православний храм і розпочато богослужіння. Про це повідомляє сайт Української Православної Церкви.

У першій Божественній літургії взяли участь близько двадцяти українських миротворців. Напередодні всі охочі сповідалися, а вже вранці, вперше на чужині, причастилися.

«Уже зараз кожен миротворець має можливість помолитися щодня на ранковій і вечірній службі», – повідомив клірик Вінницької єпархії священик Віктор Парандюк, голова єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними Силами України. За його словами, двері Божого храму для миротворців відкриті цілодобово.

Відео дня

Відкриття храму стало можливим завдяки відновленню пастирського служіння УПЦ у національних контингентах Місії ООН, коли у відповідь на звернення військових, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, до Конго був відряджений о. Віктор Парандюк.