На 88-му році життя після важкої тривалої хвороби помер духівник Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря схиархімандрит Іона (Ігнатенко), повідомляє пресс-служба Одеської єпархії.

Відспівування і поховання духівника відбудеться в суботу 22 грудня після Божественної літургії в Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі. Заупокійне богослужіння звершить митрополит Агафангел.

У знаменитого старця була важка хвороба хребта. Учень преподобного Кукші Одеського був відомий далеко за межами України. До нього приїжджали віруючі з усього колишнього Союзу - отримати благословення, запитати духовної поради, попросити помолитися. Отець Іона, за словами віруючих, також володів даром зцілення за молитвами до Господа.

Відео дня

Одеська єпархія УПЦ просить молитов за cпокій схиархімандрита Іони.

*** Отець Іона народився в 1925 році в багатодітній сім`ї і був дев`ятою дитиною. Під час Великої Вітчизняної війни в тилу трудився на оборонному підприємстві. У мирний час працював трактористом, шахтарем, і на нафтових промислах. Ближче до 40 років захворів на туберкульоз"... А потім раптом прийшов момент, коли він зрозумів, що жити так не можна і пора душу рятуват ..." - Розповідав Отець Іона парафіянам. Будучи в лікарні, і бачачи, як навколо вмирають, він присягнувся Богові, що якщо Господь його зцілить, то він піде у монастир. І було майбутньому Старцю видіння Пресвятої Богородиці, яка вказала йому на Одеський Свято-Успенський монастир. З тих пір більше 40 років отець Іона знаходився в чернечому постригу.