74% росіян сповідують православ`я, 7% – становлять мусульмани. До кожної з інших релігій відносять себе не більше 1% респондентів, показало опитування. Про це повідомляє «Православие.By».

З 2009 року частка православних у країні скоротилася на шість відсотків (було 80%), а мусульман, навпаки, зросла – на три (4%), повідомляє Аналітичний центр Юрія Левади, соціологи якого наприкінці листопада провели представницьке опитування 1600 осіб у 130 населених пунктах 45 регіонів РФ.

За їхніми даними, число тих, що не відносять себе до жодного віросповідання, за три роки зросло з 8% до 10%, а атеїстів – скоротилося з 6% до 5%.

Відео дня

Серед православних частка тих, хто відвідує храм, становить 76%. При цьому 33% опитаних повідомили, що ходять до церкви, аби поставити свічку і помолитися, 29% –бували на хрестинах, вінчанні або відспівуванні, 11% – брали участь у богослужінні.

Ще 29% громадян відвідують храм, "коли просто виникає бажання зайти, побути в церкві", 8% – під час екскурсій, 7% – щоб сповідатися і причаститися.

Під час опитування також з`ясувалося, що більшість респондентів (61%) ніколи не брали до рук Біблії. Серед тих, хто знайомий зі Святим Письмом, 24% читали Євангеліє, 16% –Старий Заповіт, 11% – книги Нового Заповіту.