Офіційні результати перепису населення, проведеного в 2011 році в Албанії, є неприйнятними і нереальними, заявляють в Албанській Православній Церкві, повідомляє Greek Reporter.

Партія грецької меншини, що мешкає в Албанії, – «Omonoia» звернулася до албанського уряду і міжнародного співтовариства з вимогою не визнавати опубліковані результати перепису населення.

У партії вважають, що отримані дані були сфальсифіковані на шкоду етнічним грекам та іншим православним меншинам, македонцям і чорногорцям. З цієї причини партія «Omonoia» має намір провести паралельний перепис населення з метою довести, що оприлюднені раніше офіційні результати є помилковими.

Відео дня

У свою чергу в Албанській Православній Церкві оголосили про те, що буде опубліковано офіційну заяву з даного питання за підписом Предстоятеля Церкви, Архієпископа Анастасія.

Згідно з офіційними результатами перепису, в Албанії з населенням 2,8 млн. осіб, лише 24 360, або 0,54 відсотка, є греками, і що грецькою мовою користуються лише 0,15 відсотка жителів Албанії. Тим часом албанські ЗМІ та деякі посадовці стверджують, що в країні проживає 300.000 греків.