Делегація Української Православної Церкви на чолі із Секретарем Предстоятеля УПЦ архієпископом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром відвідала місто Барі.

До складу делегації також ввійшли: Повноважний представник УПЦ у Верховній Раді України протоієрей Василій Русінка, Голова служби протоколу Київської Митрополії протоієрей Валерій Кравець.

У суботу, 15 грудня, архієпископ Олександр у співслужінні членів делегації у священному сані звершив Божественну літургію на гробниці у крипти базиліки святителя Миколая, архієпископа Мірлікійського Чудотворця.

Відео дня

За богослужінням було піднесено сугубі молитви за Українську державу та народ. Також було піднесено подячні молитви Всемилостивому Господу та Його угоднику – святителю Миколаю за Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, та всіх віруючих, хто підносив сугубі молитви за здоров’я Його Блаженства під час хвороби.

У той же день архієпископ Олександр мав зустріч із ректором Базиліки Святителя Миколая у м. Барі Лоренцо Лоруссо. Під час зустрічі владика Олександр зокрема висловив керівництву Базиліки слова подяки за повсякчасний теплий прийом паломників із України та передав пам’ятний подарунок від Блаженнішого Митрополита Володимира.

Офіційний сайт УПЦ