У Києві на Хрещатику сьогодні відбулося урочисте відкриття III Благодійного різдвяного ярмарку «Від Миколая до Різдва».

Як передає кореспондент УНІАН, відкриваючи Благодійний ярмарок, керуючий справами Української православної церкви архієпископ Бориспільський Антоній передав присутнім благословення і вітання предстоятеля УПЦ митрополита Володимира.

«Під час Різдвяного посту ми готуємося до зустрічі одного з головних свят християнської Церкви - готуємося прийняти, як дитя, Христа Спасителя. У період підготовки у кожного з нас є можливість стати набагато кращими. Через добрі справи, які ми робимо для людей, побачити Господа", - сказав владика Антоній.

Відео дня

У свою чергу секретар предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр повідомив про те, що днями до мощів святителя Миколая в Барі вирушить делегація УПЦ, де буде відслужено Літургію і відбудеться молебень за український народ. Назад в Україну делегація повернеться з вогнем з лампади від мощів святителя Миколая, якого зможуть взяти до себе в дім усі бажаючі.

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Георгій Коваленко нагадав про те, що святий Миколай був прикладом таємного благодіяння, і «кожний з нас повинен робити щось добре не тільки своїм дітям, а й тим, хто цього потребує».

«Кожне наше свято має бути нерозривно пов`язане з бажанням і необхідністю робити добрі справи, аби ми цю радість святкування дарували ближньому, не чекаючи від нього може навіть подяки. Усіх дорослих закликаю бути помічниками Святителя Миколая», - сказав отець Георгій.

Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак відзначив, що «традиції благодійності, милосердя в серці кожного українця».
«У більшості киян є можливість купити подарунки своїм дітям. Але є сьогодні такі діти, яким нема кому купити подарунок, нема кому подарувати радість. І дуже приємно, що кожному, хто захоче взяти участь у благодійності, така можливість надається», - сказав О.Мазурчак.

У свою чергу народний депутат України Ганна Герман запропонувала представникам влади, відвідуючи ярмарок, «кидати все, що є в гаманці».
«Я цю традицію почну і сподіваюся, що її підтримають усі депутати. Всі вони будуть тут, всі вони зроблять пожертви. І може, ми бодай трішечки допоможемо бідним», - пообіцяла Г.Герман.

Олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва закликала всіх, хто відвідає Різдвяний ярмарок, не бути байдужими, «бо чужих дітей не буває».
«Я впевнена, коли люди об`єднуються, відбувається щось добре, сердечне, і дуже багато можна зробити», - вважає Л.Подкопаєва.

Як повідомляв УНІАН, цього року мета благодійного ярмарку - підтримати дитячий будинок-інтернат міста Ладижин Вінницької області, в якому нині перебувають 146 інвалідів 1 групи.

З 14 по 19 грудня на ярмарку працюватиме Будиночок святого Миколая і Пошта святого Миколая. Кожна дитина матиме змогу розповісти в листі Чудотворцю про свої бажання. 19 грудня оргкомітет озвучить 10 найщиріших листів і вручить їх маленьким авторам подарунки.

Благодійний ярмарок «Від Миколая до Різдва» триватиме до 13 січня.
Кожен відвідувач ярмарку зможе взяти участь в акції «І копійка - величина», залишивши здачу від покупок у спеціальних скриньках, розташованих на фасадах торгових будиночків.

З 6 по 13 січня на Хрещатику буде встановлено вертеп.

У програмі ярмарку: виставка дореволюційних різдвяних листівок, майстер-класи з виготовлення різдвяних подарунків, «Соборна колядка» за участю вихованців Недільних шкіл, парафіяльних хорів, зірок естради, професійних і аматорських співочих колективів, конкурси.