Провести Різдвяний піст ділами милосердя, підготуватися до Дня народження Господа та весело зустріти перші дні зимових святок – саме так спланована програма ІІІ Благодійного ярмарку «Від Миколая до Різдва». Адже благодійний ярмарок – це прекрасна можливість поєднати добрі справи та родинне спілкування, а також підготувати у невимушеній атмосфері все необхідне до святкування Різдва Христового.

***

Які ж подарунки до зимових свят батькам, друзям та хрещеникам можна знайти на Різдвяному ярмарку, що вже почав працювати на Хрещатику біля Пасажу?

Відео дня

Ляльки-травниці та помаранчевий кіт

У центральній частині Благодійного ярмарку «Від Миколая до Різдва» можна знайти справжнє втілення дитячої мрії — будиночок з іграшками «Angel Factory». Всі іграшки — особливі. По-перші, вони зроблені вручну. По-друге, винятково з натуральних екологічно чистих матеріалів. І, по-третє, тримати таку іграшку у руках, тим паче бавитися з нею — одне задоволення! Адже ляльки усміхаються у відповідь.

Найменші за розміром — ляльки-мотанки. Деякі з них — із секретом. Таємниця в тому, що у ляльці містяться пахучі трави: лаванда, м’ята… Таку ляльку-травницю можна впевнено класти поближче до подушки, адже вони налаштовують на гарний сон.

Не подобаються мотанки? Тоді обирайте янголят з лавандою. Ефект — той самий, вигляд — інакший.

У будиночку мешкають і ляльки Тільди — з оченятами-крапочками, і ляльки-“гарбузоголівки” з довгими косами.

В останніх — великі очі, до речі, не наклеєні, а розмальовані вручну. Дівчата із захватом їх розглядають. Можна сміливо стверджувати: пластмасові, гумові іграшки такій красі, безумовно, поступаються.

Один із найскладніших за технікою виготовлення — великий помаранчевий кіт. Техніка валяння з шерсті — процес доволі копіткий, відтак і вартість іграшки відповідна — 1200 грн.

Щодо цін на інший товар: ляльки-мотанки коштують в середньому від 20 до 300 грн, ляльки-гарбузоголівки — близько 300 грн, янголи — 20-300 грн.

Також у будиночку «Angel Factory» представлено багато ляльок у вигляді тварин.

Слоненята, ведмежата, гуси, зайченята — це ще не повний перелік побаченого. Це саме той випадок, коли краще побачити, ніж кілька разів почути. Будьте певні, дітям такий дарунок неодмінно сподобається. Що вже й казати про дорослих!

Шоколадний “Хаммер” та львівська кава з ароматом карамелі

«Чоколядка зі Львова» — це назва ще одного будиночка Благодійного ярмарку «Від Миколая до Різдва». І, звісно, назва говорить сама за себе. Адже у будиночку стільки всього смачного, що аж очі розбігаються!

Найперше — шоколад. Але не простий, а зроблений руками. Фактично, це маленькі витвори мистецтва: чудовий ведмедик Тедді, шоколадні Снігуронька та Дід Мороз, різноманітні тваринки та навіть інструменти з шоколаду! Абсолютно все — їстівне.

Як розповідають у будиночку, для смачних сувенірів використовується лише високоякісний шоколад. Зокрема, сировина закуповуються у Бельгії та Німеччині.

Ціни на солодощі — досить демократичні. Снігова баба обійдеться у 40 грн, за Діда Мороза доведеться віддати 70 грн, а за маленьке шоколадне порося — 30 грн. Найдорожчий витвір шоколадного мистецтва — автівка «Хаммер» — коштує близько 1000 грн і важить цілий кілограм.

Покупці розбирають солодощі із задоволенням, але зізнаються, що їсти таку красу шкода. Інша справа — традиційні шоколадні плитки. Щоправда, вони мають особливу обгортку. «На ринку представлено багато шоколаду — вітчизняного, імпортного. Тож, ми стали загортати звичайні плитки шоколаду у цікаву обгортку — обгортку з побажанням», — розповів господар будиночку.

Що побажати своєму другу, колезі чи родичу — покупець обирає сам: «нехай усмішка буде завжди з тобою», «нехай не буде чорних смуг у твоєму житті» та ін. За допомогою шоколаду можна висловити навіть просте «дякую!» Ціна однієї шоколадки — 15 грн.

В окремому куточку — льодяники на паличці. Різнокольорові яскраві солодощі одразу привертають увагу. Особливо до льодяників тягнуться діти. «Чоколядка зі Львова» пропонує покупцям льодяники різних розмірів та смаків. У будиночку запевняють: барвники та домішки, що використовуються під час виготовлення льодяників, винятково натуральні.

Поруч із ласощами — львівська кава. І кожен, хто підходить до будиночку, обов’язково розпитує продавця про цей напій, адже відомо, що вона — особлива, надзвичайно запашна, саме тому рано-вранці Львів наскрізь просякнутий ароматом кави. Зараз «Чоколядка зі Львова» пропонує лінійку кави з семи видів. Шанувальникам запашного напою, які люблять експериментувати зі смаком, пропонують спробувати каву з ароматом карамелі, вишні, шоколаду чи ірландського крему.

До різвяного столу – святкова скатертина

На святковому столі обов’язково має бути особлива скатертина! Адже саме такі, на перший погляд, незначні деталі створюють настрій, потрібну атмосферу. Якщо у вас досі немає скатертини або вже час замінити стару на нову — не полінуйтесь, зазирніть до одного з центральних будиночків Різдвяного ярмароку, де продаються чудові скатертини.

Господиня будиночку називає свою продукцію сувенірним текстилем. Асортимент таких сувенірів чималий: від маленьких серветочок до великих скатертин ручної або машинної роботи.

Найдорожчі, звісно, скатертини зроблені вручну. Зокрема, це величезна, на гостьовий стіл для 12 осіб, скатертина, що повністю виготовлена руками (сплетена гачком та вишита стрічками). Таку красу навіть шкода заставляти тарілками з їжею, оскільки під час застіль скатертини нерідко забруднюються. Тож, альтернативою може стати дешевша — синтетична скатертина з машинною вишивкою. Це надзвичайно практична річ: її можна прати у пральній машині, елементи вишивки при цьому не страждають.

Найдешевшими є маленькі серветки з машинною вишивкою. Вони коштують в середньому 25-35 грн. Однак чим більший розмір серветки — тим вища ціна. Також слід звертати увагу на тканину. Льон, бавовна, безперечно, завжди дорожче синтетичних тканин.

Полтавські сувеніри з дерева яблуні, груші, дуба або вишні

В будиночку під назвою «Полтавські сувеніри» панує аромат дерева. Не випадково, оскільки більшість товарів, представлених на вітрині, вироблені з дерева. Великий вибір дощечок — підставок під гаряче та для нарізки продуктів. За словами продавчині, великі дощечки розписані вручну та вкриті масляним лаком, один бік у неї — робочий, інший, звісно — служить прикрасою для кухні. Ціна такої краси коливається в межах 300-400 грн. Щоправда, можна підібрати дешевшу дощечку — за 50 грн.

Але найбільшим попитом у покупців користуються гребінці, шпильки. Вони тут особливі — теж виготовлені з душею. Понад усе увагу привертають шпильки з малюнками. З трьома зубцями підійдуть для довгих, з двома — для волосся середньої довжини. Ціни — демократичні: від 10 до 100 грн.

Також на прилавку можна знайти магніти на будь-який смак. Традиційні — з видами Києва та з побажаннями — щастя, любові, доброї вдачі. Вартість магнітів: від 10 до 25 грн.

Як розповіли в будиночку, більшість товарів народного вжитку виготовлені з дерева яблуні, груші, черешні, дуба, вишні. Такі речі прослужать багато років.

Читайте також: Цьогорічний Благодійний Різдвяний ярмарок: РОЗКЛАД основних подій 

Будиночки з подарунками працюватимуть до самого завершення Благодійного Різдвяного ярмарку. Відтак, є нагода не тільки свою оселю прикрасити до свят, але й близьким зробити особливі подарунки.

***

Також на ярмарку в найлегший спосіб можна долучитися і до БЛАГОДІЙНОСТІ: залишивши решту від покупок – металеві монети – у спеціальних скриньках «І копійчина – величина», розміщених на фасадах торгівельних будиночків.

"І копійчина - величина"

У скриньки також можна буде покласти копійки, що накопичились за певний час в гаманцях, кишенях, сумках чи скарбничках.

Нагадаємо, що цього року об’єктом народної допомоги є Ладижинський дитячий будинок-інтернат.

За матеріалами сайту svyaterizdvo.in.ua