Синодальний відділ релігійної освіти, катехізації та місіонерства УПЦ 11 грудня провів робочий семінар.

Як повідомляє сайт «Православіє в Україні», на семінарі обговорювалися проблеми: сучасний стан та питання викладання в недільних школах, духовно-просвітницьких парафіяльних центрах і катехізаторських групах.

Також приділили увагу на координації викладання курсу «Біблійна історія та християнська етика» і інших предметів духовно-морального спрямування у дошкільних, середніх та вищих навчальних закладах України (всіх форм власності).

Відео дня

Крім того, говорили про організацію підготовки педагогічних кадрів зі ступенями бакалавра та магістра у вищих навчальних закладах України, в тому числі післядипломної перепідготовки спеціалістів з викладання релігієзнавчих та духовних дисциплін; про координацію та проведення єпархіальних, міжєпархіальних та регіональних профільних семінарів та конференцій.

Також розглядалися інші питання та зауваження стосовно проблем релігійної освіти та катехізації на теренах України, які були висловлені Блаженнішим Митрополитом Володимиром на нараді з питань релігійної освіти в Українській Православній Церкві, що проходила 31 жовтня у Києві.