Міжсоборнаприсутність Російської православної церкви планує сформулювати чітку позицію РПЦ щодо кремації, заявив заступник керуючого справами Московської патріархії архімандрит Савва (Тутунов).

«Це тема актуальна. Я знаю, що багатьох православних віруючих бентежить сам факт кремації тіл. Вважається, що це така нетрадиційна для християнства форма поховання », – сказав архімандрит Савва, слова якого наводить РІА Новини.

Він зазначив, що сьогодні у Російській православній церкві немає жорстко сформульованого ставлення до кремації, що є офіційно висловленим і повністю вичерпним щодо цієї теми. Комісія Міжсоборної присутності з питань церковного права може обговорити цю проблему в найближчі два роки, повідомив він.

Відео дня

«Є ситуації, коли, скажімо, людина не заповідала– а родичі вирішили кремувати. Ось як ставитися до цього? Тобто питання стоїть », –додав священнослужитель.

Також, зазначив архімандрит, комісія обговорить питання, пов`язані зі ставленням церкви до повторних шлюбів, які останнім часом також є актуальним.

Список тем для подальшого обговорення комісіями Міжсоборної присутності РПЦ був розглянутий і затверджений на засіданні президії Присутності за участю патріарха Кирила в листопаді.