Християнські конфесії врегулювали проблему багатомільйонної заборгованості за воду Храму Гробу Господнього, повідомив РІА Новини секретар Єрусалимської греко-православної патріархії Аристарх.

«Ми досягли з ізраїльською водопровідної компанією« Гіхон »домовленості, згідно з якою вона розблокує наші рахунки в банках, а також анулює заборгованість у дев`ять мільйонів шекелів (близько 2,4 мільйона доларів), які вона нам нарахувала», – сказав він.

Після арешту банківських рахунків за позовом комунальної компанії «Гіхон» священнослужителі звернулися за допомогою до світової спільноти і заговорили про загрозу закриття храму.

Відео дня

«Ми ж разом із францисканцями та представниками вірменської церкви почнемо сплачувати поточні рахунки за воду. Це не ідеальна домовленість. Наша мета полягає в тому, щоб повернути становище, яке існувало раніше, але, мабуть, це буде важко зробити », – додав він.

Протягом століть храм був звільнений від податків і комунальних платежів, і лише кілька років тому ізраїльська влада відмовила йому в привілеях.