9 грудня 2012 делегація Руської Православної Церкви на чолі з головою ВЗЦЗ Московського Патріархату митрополитом Волоколамським Іларіоном взяла участь в траурних заходах з нагоди кончини Блаженнішого Патріарха Великої Антіохії й усього Сходу Ігнатія IV.

Чин відспівування в соборі святителя Миколая Чудотворця в бейрутському районі Ашрафія очолили Святіший Патріарх Константинопольський Варфоломій, Блаженніший Архієпископ Кіпрський Хризостом, Блаженніший Архієпископ Албанський Анастасій.

Свої співчуття членам Священного Синоду Антіохійської Православної Церкви висловив Президент Лівану М. Сулейман.

Відео дня

Митрополит Волоколамський Іларіон оголосив адресоване архієреям, клірикам і мирянам Антіохійського Патріархату послання Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Почесним головою Папської ради з культури кардиналом Полем Пупар було оголошено співчуття Папи Римського Бенедикта XVI.

Потім траурна процесія, до якої увійшли члени Священного Синоду Антіохійської Православної Церкви, з труною її покійного Предстоятеля попрямувала з Бейрута в Дамаск.

В понеділок 10 грудня тіло Патріарха Ігнатія буде урочисто поховано в усипальниці Антиохійських Патріархів, розташованої на території Успенського Патріаршого собору в історичній частині Дамаска.

Увечері 9 грудня делегація Руської Православної Церкви відбула з Бейрута в Росію.

Mospat.ru