З благословення Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила 8 грудня 2012 делегація Руської Православної Церкви на чолі з митрополитом Волоколамським Іларіоном, головою Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату, прибула в Бейрут для участі в траурних заходах з нагоди кончини Блаженнішого Патріарха Великої Антіохії й усього Сходу Ігнатія IV.

З аеропорту митрополит Іларіон попрямував в собор святителя Миколая Мирлікійського в бейрутському районі Ашрафія, де звершив біля гробу Патріарха Великої Антіохії й усього Сходу Ігнатія IV заупокійну літію, за якою молилися архіпастирі і клірики Антіохійської Православної Церкви, члени делегації Московського Патріархату, численні миряни.

По закінченні літії голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків мав братнє спілкування з Місцеблюстителем Патріаршого престолу Антіохійської Православної Церкви митрополитом Босра-Хауранскім і Джебель-Арабським Савою, членами Священного Синоду Антіохійського Патріархату та представниками Помісних Православних Церков, які прибули на траурні заходи в Бейрут.

Відео дня

Сьогодні вранці 9 грудня делегація Руської Православної Церкви візьме участь у відспівуванні Блаженнішого Патріарха Ігнатія.

Мospat.ru