Голова Синодального військового відділу благословив льотчиків 299-ї бригади тактичної авіації повітряного командування “Південь”.
Як повідомляє сайт УПЦ, на аеродромі “Кульбакіно” у Миколаєві відбулася демонстрація вищого пілотажу льотчиків 299-ї бригади тактичної авіації повітряного командування “Південь” Повітряних Сил ЗС України.
На запрошення міністра оборони України Дмитра Саламатіна у заходах взяв участь голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин.
Владика Августин помолився за успішне виконання польотів. Після завершення показового вильоту Високопреосвященніший владика привітав військових льотчиків та авіаційних техніків з Днем Збройних Сил України, звернувся до них з повчальним словом та поблагословив їх, вручивши іконки святого рівноапостольного князя Володимира.
Цього ж дня архієпископ Августин у складі делегації на чолі з міністром оборони України відвідав місто Одесу, де взяв участь в урочистостях з нагоди вручення оглядових ордерів на житло військовослужбовцям та ветеранам ЗС України та членам їхніх сімей.
Під час заходу голова Військового відділу звернувся до присутніх з вітальним словом.