Митрополита Львівського та Сокальського УПЦ КП Димитрія (Рудюка) «дещо дивує постановка питання біометричних паспортів в українському суспільстві», адже, за його словами, не у всіх країнах Західної Європи існують такі документи.

   «Я думаю, що тут закладено якийсь суто меркантильний інтерес, хтось захотів саме за допомогою біометричних паспортів порахувати населення України, адже мова йде про те, що вже від народження дитини їй буде вручено цей біометричний паспорт. Так прокоментував бажання Верховної Ради запровадити в Україні нові біометричні паспорти митрополит Львівський та Сокальський УПЦ КП, Владика Димитрій.

   Він наголосив на тому, що свобода людині дарована Богом і коли на неї зазіхають – це неприпустимо: «Біометричний паспорт здатний повністю встановити контроль над людиною. Я не виключаю, що згодом хтось захоче цим біометричним паспортом скасувати існування грошей як таких. Без цього людина не зможе придбати собі продуктів, а людей попереджають про продовольчу кризу».

Відео дня

   «Можливо ті, хто просувають цей закон, думають про благі наміри, але ніхто не знає, у що це може перетворитись, тому Церква застерігає від таких речей, особливо віруючих людей, які дуже дорожать даром свободи, який дав на сам Ісус Христос. Наш Синод звертався до Президента України і було накладено вето, тобто видно, що є певне лобі, яке керується своїм власним меркантильним інтересом, ці люди не думають ні про духовність, ні про Церкву», – вважає митрополит.

РІСУ