Понад півтори тисячі делегатів з Росії, України, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Греції, Франції, стануть учасницями II Форуму православних жінок, який відкриється 5 грудня в залі церковних Соборів Храму Христа Спасителя, повідомила порталу Православие.ru член Ради Міжнародної громадської організації «Союз православних жінок» Ольга Кир`янова. Як очікується, церемонію відкриття очолить Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

   Тематична назва форуму «Жертовне служіння жінок Богу, Батьківщині, народу» відкриває широке поле для обговорення актуальних проблем сучасної Росії, а ними, на думку учасників зустрічі, є питання реформи освіти та законопроект про соціальний патронат. Також залишається невирішеним питання про статус православних навчальних закладів та можливості їх адекватної державної підтримки.

   6 грудня Форум продовжить роботу в паломницькому центрі Московського Патріархату. Тут працюватимуть три секції: «Освіта і виховання: сім`я, школа, суспільство», «Жінка в Церкві», «Милосердя й благодійність».

Відео дня