Сьогодні 3 грудня монастир відвідали незвичайні паломники. Випросити заступництва Божої Матері і помолитися біля мощей преподобних отців Печерських з Росії прибув творчий колектив «Бурановские бабушки» - призер пісенного конкурсу «Євробачення - 2012».

   У супроводі лаврського екскурсовода протодиякона Георгія Скуратівського, гості відвідали храми обителі та дізналися історію монастиря.

   Як зізналися художній керівник ансамблю Ольга Миколаївна Туктарева, учасниці колективу давно хотіли відвідати Києво-Печерську Лавру і, прибувши на гастролі до Києва, вирішили неодмінно приїхати в монастир.

Відео дня

   Відвідавши Ближні печери та поклонившись святим угодникам Божим, гості попрямували в будинок намісника монастиря митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла.

   Учасниці ансамблю подарували Владиці записи з піснями колективу, а також виконали народні пісні на удмуртській та російській мовах.

   Поділившись своїми враженнями від перебування в Лаврі, «Бурановские бабушки» в бесіді з Його Високопреосвященством розповіли, що метою колективу є будівля храму в рідному селі Бураново».

   Митрополит Павло підтримав добрий намір і благословив учасниць ансамблю. На згадку про відвідини Києво-Печерської Лаври Владика-намісник вручив учасницям колективу пам`ятні подарунки, а також запросив їх ще раз відвідати святу обитель.

Lavra.ua