Сьогодні Патріарх Московський і всієї Русі Кирил здійснить в Кремлі чин освячення меморіальної дошки на згадку про велику княгиню Євдокію Дмитрівну (преподобну Євфросинію Московську), яку шанують небесною покровителькою російської столиці, повідомляє РИА Новости.

   "Програма урочистих заходів почнеться з церемонії відкриття на Різдвяному бульварі поклінного хреста в пам`ять преподобної Євфросинії, з волі якої в 1395 році до Москви була принесена чудотворна Володимирська ікона Божої Матері, яка врятувала Русь від навали Тамерлана", - йдеться в повідомленні організатора пам`ятних заходів, Міжрегіонального громадського фонду "Центр національної слави".

   Після установки поклінного хреста, в церкві Різдва Богородиці на території Кремля відбудуться молебень і чин освячення меморіальної дошки за участю ієрархів Руської православної церкви.

Відео дня

   Урочисті заходи проводяться у рамках проекту "Служіння Вітчизні: події та імена" в рік святкування 1150-річчя зародження російської державності, підтримку цій ініціативі надає уряд Москви, повідомляють організатори.

   Преподобна Єфросинія (1353-1407) була дружиною великого князя Дмитра Донського. Після його смерті фактично стояла на чолі Великого Московського князівства. Преподобна Єфросинія також була засновницею Вознесенського жіночого монастиря, зруйнованого в 1929 році.