29 листопада 2012 голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Сирійської Арабської Республіки в Росії доктором Ріад Хаддад та представниками Асоціації з підтримки сімей загиблих «Липень» Галею Мраккаді і Джорджем Аш-Шауі.

   Посол Сирії повідомив учасникам зустрічі про останні події в країні, після чого Г.Мраккаді описала лиха християн Сирії, половина з яких в результаті бойових дій позбулися даху, потребують медикаментів та нормальної їжі. Становище біженців постійно погіршується у зв`язку з настанням холодів і припиненням гуманітарних поставок.

   Зі свого боку, митрополит Іларіон розповів гостям про зусилля Руської Православної Церкви, які спрямовані на підтримку братів і сестер на Близькому Сході.

Відео дня

   «Було прийнято кілька заяв Священного Синоду у зв`язку із збільшенням випадків переслідування християн. А в кінці жовтня поточного року я виступав на засіданні III Комітету ООН з доповіддю, присвяченою дискримінації християн у світі», - сказав Владика.

   Голова ВЗЦЗ висловив побоювання, що християн Сирії може чекати доля їхніх одновірців в Іраку, чисельність яких скоротилася в цій країні більш ніж у десять разів. У цьому зв`язку митрополит Іларіон вказав на необхідність спільних зусиль, спрямованих на захист їх права жити на рідній землі.

  Як зазначив Владика, захист гнаних братів і сестер на Близькому Сході та в Північній Африці не потребує зволікань, і Руська Православна Церква готова підключитися до надання гуманітарної допомоги Сирії.

Служба комунікації ВЗЦЗ