Глава синодального Відділу по взаєминам Церкви і суспільства РПЦ протоієрей Всеволод Чаплін визнав адекватним рішення Замоскворецького суду Москви про визнання екстремістським відеоролика групи «Pussy Riot»

   «Немає підстав не поважати це рішення суду. У федеральний список екстремістських матеріалів включалися багато подібних текстів та відеоконтент, і даний ролик цілком адекватно, на мій погляд, поміщений у цей ряд», - сказав священик.

   Він зазначив, що ім`я Бога в цьому ролику «зіставлено з лайкою, іншим лайливим словом ображається предстоятель Церкви - особа, шанована віруючими не тільки як особистість, але і як носій особливого священного сану».

Відео дня

   Також текст ролика стверджує, що православні парафіяни нібито «повзуть на поклони», в той час як «нічого подібного вони не роблять», заявив отець Всеволод.

   Він зазначив, що раніше екстремістськими оголошувалися «набагато менш образливі й ворожі тексти щодо інших релігійних груп», тому прийняте рішення цілком відповідає сформованій правозастосовчій практиці.

   «Якщо закон прийнятий, він повинен захищати і меншості, і більшість, він повинен здійснювати справедливість і діяти у всіх випадках, коли звучать образливі, ворожі слова у відношенні тієї чи іншої групи людей, до значущих для них поняттям, символам і особам», - переконаний священик.

ПРАВМИР