РПЦ готова долучитися до надання гуманітарної допомоги постраждалим християнам Сирії, заявив Патріарх Кирил.

«Вважаю, що ми повинні підтримати ініціативу щодо відправлення гуманітарної допомоги постраждалим християнам Сирії. Мова йде, насамперед, про медикаменти та перев`язувальний матеріал. І РПЦ готова включитися в цей проект», - сказав він у середу на засіданні Імператорського православного палестинського товариства.

Патріарх висловив думку, що однією з причин конфлікту в Сирії є поділ між різними верствами суспільства - «за етнічним, релігійним, соціальним принципом» і що такі спроби розділити суспільство робляться і в Росії.

Відео дня

Предстоятель додав, що у відповідь на ці виклики «необхідно відстоювати традиційні для Росії християнські цінності», і висловив сподівання, що Імператорське палестинське товариство «нестиме миротворчу місію не тільки на Близькому Сході, а й в нашій країні, і в інших країнах Руського світу ».

Імператорське православне палестинське товариство було утворено в 1882 році за указом імператора Олександра III. Основні цілі і завдання суспільства - організація поїздок російських паломників святими місцями (Палестина, Афон, Барі), сприяння РПЦ в її служінні за кордоном, культурно-просвітницькій діяльності серед близькосхідного населення, науковому дослідженні історичної спадщини Святої Землі.

Сьогодні в Росії діє 18 регіональних відділень товариства.

Православ`я і світ