27 листопада в Полтаву приїхав Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет та відкрив виставку «Православна ікона XVIII-XX століть».

Як повідомляє кореспондент УНІАН, Філарет повідомив, що його відвідини Полтави присвячено святкуванню пам`яті преподобного Паїсія Величковського.

«Я приїхав для святкування на честь преподобного Паїсія Величковського, який народився в Полтаві, який покинув Полтаву, пішов на Афон, а потім в Нямецький монастир і нині знову повернувся до Полтави святим», - зазначив патріарх.

Відео дня

Філарет у Полтаві також відкрив виставковий зал Духовно-культурного центру імені преподобного Паїсія Величковського при Свято-Успенському кафедральному соборі.

Також патріарх Філарет вручив членам благодійного товариства, яке сприяло утворенню центру, натільні храмові медальйони.

Сьогодні, 28 листопада, в Свято-Успенському соборі планують відслужити молебень преподобного Паїсія Величковського за участю патріарха. Він також вручить дипломи лауреатам Єпархіального премії ім. преподобного Паїсія Величковського. По завершенню всіх чекає концерт духовної музики київського церковного хору «Видубичі».