У Поліському районі Київської області, найбільш постраждалому від аварії на Чорнобильській АЕС, діють чотири храми Української Православної Церкви.
Для "самоселів" в Покровському храмі Поліського кілька разів на рік духовенством Броварського вікаріатства звершуються богослужіння, а в недільні дні жителі зони можуть добиратися до розташованих недалеко храмів в Рагівці, Красятичах, Термаховці.
Так, минулої неділі, 18 листопада, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій відвідав зону радіаційного відчуження Чорнобильської АЕС, яка територіально входить до складу Броварського вікаріатства Київської єпархії.
У Покровський храм колишнього районного центру Поліське, що входить в зону відчуження, був принесений точний список стародавньої Володимирської ікони Божої Матері, перед яким архієрейським чином у співслужінні духовенства була звершена Божественна літургія.
На богослужінні молилися жителі зони відчуження - "самосели", які не захотіли покинути рідні місця після Чорнобильської трагедії, а також виселенці, що приїхали спеціально до цього дня та жителі сусідніх сіл. По закінченні Літургії відбувся молебень перед Вишгородсько-Володимирською іконою Божої Матері.
Сайт УПЦ.


 

 

Відео дня