Новий патріарх Олександрійський і всієї Африки, глава коптської православної церкви Теодоріус ІІ в неділю зведений на папський престол. Церемонія інтронізації, офіційного вступу у вищий церковний сан 118-го коптського патріарха, відбулася сьогодні в кафедральному соборі, розташованому в центрі єгипетської столиці Каїрі, повідомляє РИА Новости.

  

На церемонії були присутні делегації від 35 помісних християнських церков, посли десятків держав, дипмісії яких представлені в Каїрі, прем`єр-міністр Єгипту Хішам Кандиль. Президент країни Мухаммед Мурсі не зміг приїхати, але направив свого особистого представника.

Відео дня

 

"Не можна святкувати, коли вся країна тужить за загиблими у катастрофі безневинним дітьми, єгипетська церква не може радіти, коли засмучений увесь Єгипет. Але й скасувати церемонію ми не могли - занадто багато гостей спеціально прибули до Каїру на інтронізацію Теодоріуса ІІ. Коптська патріархія вирішила до мінімуму звести всі урочисті заходи та обмежитися лише офіційними, необхідними процедурами при вступі нового папи у священний сан", - пояснив голова комітету патріархії з виборів отець Павел.

   Після офіційної частини, новий глава коптської церкви звернувся до присутніх з короткою промовою, яка вважається клятвою на вірність церкві, країні та пастві. Святкова програма була скасована і перенесена на більш відповідний час.