Голова Синодального відділу із взаємин Церкви та суспільства протоієрей Всеволод Чаплін вважає небезпечним надмірне захоплення молоді соціальними мережами.

   «Сьогодні прийнято вважати, що Інтернет і соціальні мережі дають людям можливість максимально широкого спілкування, але ми з вами знаємо, що іноді ця широта спілкування стає оманливою», - сказав він, виступаючи на конференції «Сім`я в державах Середньоазіатського митрополичого округу: минуле, сьогодення та майбутнє», яка пройшла 15 листопада 2012 року в Ташкенті.

   За словами священика, в соціальних мережах люди, які начебто мають доступ до спілкування з мільярдами людей по всьому світу, насправді замикаються у вузьких групах, що складаються з п`яти, а іноді з десяти осіб, «і в цих групах народжуються найхимерніші й руйнівні для людини погляди, аж до пропаганди самогубства, до обміну порадами, як краще це самогубство вчинити, як краще вжити наркотики, як змінити величезну кількість статевих партнерів за тиждень або місяць».

Відео дня

   Представник РПЦ підкреслив, що в цих замкнутих групах молоді люди позбавлені «того широкого кола спілкування, яке допомагає познайомитися з різними поглядами на життя».

   Священик вважає, що молоді люди часто «руйнують себе алкоголем та наркотиками» саме тому, що відчувають нестачу спілкування, що старше покоління дуже зайнято, щоб займатися духовними проблемами молодих людей, «і це робить їх самотніми».

   «Пам`ятаючи про самотність та замкнутість молоді в мережевих спільнотах, покоління батьків і дідів, матерів та бабусь повинні знаходити свій шлях до спілкування з поколінням дітей та онуків, щоб позбавити їх від самотності, від відсутності досвіду, щоб молода людина не замикався в задушливих маленьких кімнатах , народжених соціальними мережами», - сказав отець Всеволод.

  Тaday.ru