Глава Синодального відділу із взаємин Церкви та суспільства протоієрей Всеволод Чаплін вважає, що дуже часто соціальні мережі справляють руйнівну дію на молоду людину.

«Сьогодні прийнято вважати, що Інтернет і соціальні мережі дають людям можливість максимально широкого спілкування, але ми з вами знаємо, що іноді ця широта спілкування стає оманливою», - сказав отець Всеволод, виступаючи на конференції «Сім`я в державах Середньоазіатського митрополичого округу: минуле, сьогодення і майбутнє», що проходить в Ташкенті.

За словами священика, у соцмережах молодь замикається в рамках невеликих груп за інтересами, які складаються часом з 5-10 чоловік «і в цих групах народжуються найхимерніші і руйнівні для людини погляди, аж до пропаганди самогубства, до обміну порадами, як краще це самогубство вчинити , як краще вжити наркотики, змінити величезну кількість статевих партнерів за тиждень або місяць».

Відео дня

У теж час, на думку отця Всеволода, проводячи час у цих групах, молоді люди позбавляються «того широкого кола спілкування, який допомагає познайомитися з різними поглядами на життя».

«Пам`ятаючи про самотність і замкнутість молоді в мережевих спільнотах, покоління батьків і дідів, матерів і бабусь повинні знаходити свій шлях до спілкування з поколінням дітей і онуків, щоб позбавити їх від самотності, від відсутності досвіду, щоб молода людина не замикалася в задушливих маленьких кімнатах , народжених соціальними мережами », - підсумував отець Всеволод.

«Фома»