14 листопада відбулася телефонна розмова Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира із Блаженнішим Патріархом Святого Града Єрусалима та всієї Палестини Феофілом ІІІ.

У розмові Митрополит Володимир подякував Його Блаженству та Священному Синоду Єрусалимської Церкви за те, що впродовж двох місяців в єпархіях Української Православної Церкви перебуває чудотворна ікона Плащаниці Пресвятої Богородиці зі скиту Мала Гефсиманія м. Єрусалиму. За цей час святиню мали можливість молитовно вшанувати мільйони православних віруючих в регіонах України.

Також Блаженніший Митрополит Володимир подякував Патріарху Феофілу за його любов та молитви всіх вірних Єрусалимської Церкви за його здоров’я, відзначивши що Святіший Патріарх Феофіл відвідував його під час недугу.

Відео дня

З огляду на те, що 23 листопада Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир святкує 77-річчя від Дня народження, Блаженніший Патріарх Феофіл ІІІ у якості подарунка та благословення від Святого Граду та Святої Єрусалимської Церкви благословив продовжити перебування чудотворної ікони Плащаниці Пресвятої Богородиці в м. Києві до Дня народження Його Блаженства включно.

Після урочистої Літургії 16 листопада у Києво-Печерській Лаврі чудотворна ікона Плащаниці Пресвятої Богородиці буде перебувати у храмі Всіх Святих на місці будівництва Свято-Воскресенського кафедрального собору УПЦ, куди буде доставлена архієпископом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром, який з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира несе послух настоятеля даного храму.

Божественну літургію у день 77-ліття Предстоятеля УПЦ буде звершено у соборному храмі Свято-Пантелеімонівського монастиря у Феофанії, нинішній резиденції Предстоятеля УПЦ, за участю всіх бажаючих молитовно та євхаристійно поспілкуватися та піднести молитви біля чудотворної Плащаниці Богородиці.

Офіційний сайт УПЦ