14 листопада 2012 року завершився візит Предстоятеля Руської Церкви в Єрусалимський Патріархат. З аеропорту «Королева Алія» в Йорданії Святіший Владика відбув до Москви. Патріарха проводжали митрополит Йорданський Феофілакт, представник Патріарха Єрусалимського при Московському Патріаршому престолі Стефан (Діспіракіс).

   Його Святість, звертаючись до присутніх в аеропорту представників засобів масової інформації, відзначив, що поїздка мала дуже велике значення, оскільки була наповнена важливими подіями. Серед них - освячення в Горненському монастирі храму на честь всіх святих, що в землі Російській просіяли, відвідання Будинку паломника на території Йорданії.

   «Важливо, щоб якомога більше паломників відвідувало Святу Землю, бо паломництво - це духовний заряд для людини. Дотик до святинь багатьом людям дає зміцнення віри, а часто - і переосмислення життя, зміну почуттів. Свята Земля робить величезний духовний вплив».

Відео дня

   Крім того, констатував Владика, збільшення кількості паломників з Руської Церкви означає посилення зв`язків Росії з тими країнами, на території яких знаходяться святі місця: Ізраїлем, Йорданією, Палестинською автономією.

   Патріарх Кирил також відзначив, що одним з наслідків розвитку паломництва є посилення позиції Православної Церкви на святих місцях: «Вже зараз ми можемо бачити, наскільки масштабні ремонтні, реставраційні роботи здійснюються в храмах Єрусалимського Патріархату. Звичайно, це пов`язано і з появою наших паломників, тому що посилюються, в тому числі, матеріальні можливості Єрусалимської Православної Церкви, і ми дуже раді цьому, тому що довгі роки святі місця потребували дуже серйозної реставрації».

Служба комунікації ВЗЦЗ