Патріарх Кирил у вівторок звершив молебень у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці в Назареті, який є духовним центром найбільшої православної громади Ізраїлю.

Предстоятеля вітали мер Назарета Джірассі Рамез, керівники місцевих громад православних, мусульман і католиків, близько тисячі місцевих жителів.

Делегація пройшла в храм хресним ходом з іконою і Біблією під передзвін і музику, яку за допомогою волинок і барабанів виконали скаути.

Відео дня

«Сьогодні існують досі не розв’язані проблеми в сфері палестино-ізраїльських відносин. Я вірю, що ці проблеми будуть вирішені. Конфлікти не можуть існувати дуже довго», - сказав Патріарх, звертаючись до присутніх.

Він зазначив, що глава Палестини Махмуд Аббас, з яким Патріарх зустрічався днями, «є прихильником мирного вирішення всіх проблем».

«З двох сторін було пролито багато крові, і, напевно, настав час, коли потрібно мирним шляхом досягати мети. Назарет є чудовим прикладом мирного співіснування людей різних національностей і релігій. Інакше бути не може, тому що ви живете в святому місті, де пролунала велика звістка про спасіння людей», - сказав Предстоятель Руської Церкви.

Патріарх Кирил вказав на важливість створення інфраструктури для прийняття прочан, назвавши їх «послами миру». Він висловив упевненість, що Назарет буде і далі «лідером, що допомагає людям у їх прагненні до миру і справедливості».

Церква Благовіщення є кафедральним собором Назаретського митрополита, основним храмом православної арабської громади, що налічує декілька десятків тисяч віруючих. На території Ізраїлю це найбільша православна громада. Служба в церкві ведеться грецькою і арабською мовами.

Православ`я і світ