Голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець звернувся до УПЦ Київського патріархату з проханням оприлюднити проект будівництва за адресою: пров. Десятинний, 5, де днями почався демонтаж старої будівлі.

Про це УНІАН повідомили в комісії.

За інформацією О.Бригинця, будиночок пров. Десятинному, 5, демонтують відповідно до розпорядження КМДА від 07.09.2009 року «Про дозвіл на знесення будинків на пров. Десятинному, 3 літера А, Б та 5 літера Д у Шевченківському районі». Розпорядження видане на підставі проекту рішення Київради від 14.12.2007 року №1653 «Про надання дозволу Київській патріархії Української православної церкви Київського патріархату на проектування та будівництво комплексу будівель адміністративного, житлового та господарського призначення на пров. Десятинному, 3 літери А, Б та 5 літера Д».

Відео дня

«Як мені здається, Київський патріархат мав би звести на цій земельній ділянці будинок, який би нагадував сусідні споруди-пам’ятки і не перевищував би їх поверхово, а не черговий хмарочос. І враховуючи історичне місце розташування ділянки та стурбованість громадськості, відповідальні особи в УПЦ КП мають оприлюднити свої плани щодо виділеної їм земельної», - вважає О.Бригинець.

Як відзначають в комісії, зазначений старий будинок розташований на території, що належить двом заповідникам – «Софії Київській» та «Стародавньому Києву».