Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив у понеділок велике освячення храму Всіх святих, в землі Російській просіявшим, який будувався більше 100 років у найвищій точці Горненського жіночого монастиря в передмісті Єрусалима, повідомляє РИА Новости.

   На великому освяченні храму в понеділок були присутні насельниці монастиря та сотні паломників.

   «Сьогодні - особливий день для обителі, для всієї Руської Православної Церкви та особисто для мене», - сказав Патріарх Кирил після освячення храму та Божественної літургії в ньому.

Відео дня

   Святіший Патріарх згадав, як відвідував це місце в 1969 році, коли від храму були тільки чотири стіни без перекриттів і даху. Очоливши Відділ зовнішніх церковних зв`язків, майбутній Патріарх Кирил тоді поставив завдання завершити будівництво храму, розпочате до революції.

   Предстоятель Руської Церкви подарував храму Всіх святих в землі Російській просіявшим ікону Покрова Божої Матері. Він побажав, щоб під Покровом Богородиці «до спасіння направлялися шляхи чернецтва і всіх паломників, які відвідують Горний монастир Руської духовної місії в Єрусалимі».

Храм Всіх святих був закладений в 1911 році. Але в 1914-му будівництво було перервано та відновилося лише у 2003 році. У 2007 році голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату митрополит Смоленський Кирил (нині Патріарх) освятив храм малим чином.

Pravmir.ru