У Ташкенті 11 листопада минули урочистості, присвячені 140-річчю заснування Туркестанської єпархії.
Божественну літургію в Успенському кафедральному соборі очолили митрополит Астанайський і Казахстанський Олександр - глава Митрополичого округу Руської Православної Церкви в Республіці Казахстан, та митрополит Середньоазіатський Вікентій - глава Середньоазіатського митрополичого округу Руської Православної Церкви.
На Літургії підносилися молитви про примноження любові, миру та благоденства жителів Казахстану і країн Центральної Азії. Після закінчення Літургії було проведено молебний спів перед ковчегом з частиною глави великомученика і цілителя Пантелеймона, доставленим напередодні митрополитом Олександром зі Свято-Микільського собору м. Алма-Ати. Частка мощів була принесена в Туркестанському єпархію Преосвященним єпископом Димитрієм (Абашидзе; 1867-1942), прославленим нині у лику місцевошанованих святих Київської єпархії.
***
З благословення Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила святкові заходи, присвячені 140-річчю заснування Туркестанської єпархії, раніше пройшли також в Алма-Аті. 18 травня 2012 святкову Літургію у Вознесенському кафедральному соборі м. Алма-Ати очолив митрополит Астанайський і Казахстанський Олександр.
За матеріалами сайтів Митрополичого округу в Казахстані і Середньоазіатського митрополичого округу