Увечері 10 листопада 2012 року Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув у Руську духовну місію в Єрусалимі і очолив Всенічне бдіння у Троїцькому соборі.

   По завершенні богослужіння Патріарх Кирил звернувся до присутніх:

   «Сердечно вітаю з великим для всіх нас святом: сьогодні відзначається 140-річчя великого освячення цього собору. Чого тільки не відбулося за минулі роки! Ці стіни бачили славу російської присутності тут, в Палестині, і безліч паломників. Потім вони були свідками грізних політичних подій на Близькому Сході. У ту пору між Руссю і Святою Землею була зведена величезна стіна; здавалося, що вона нездоланна. Але по милості Божій ми сьогодні можемо свідчити, що ця стіна впала: сотні тисяч паломників з усієї Русі - з Росії, України, Білорусі, Молдови, а також з країн далекого зарубіжжя, прибувають в Святу Землю, щоб доторкнутися серцем до великої благодаті, що виділяється її святинями».

Відео дня

   Предстоятель Руської Православної Церкви вручив начальнику Місії Архимандриту Ісидору наперсний хрест; всім присутнім у храмі було роздано ікони Спаса Нерукотворного з Патріаршим благословенням.

Мospat.ru