Сьогодні Предстоятель Руської Православної Церкви відвідав у Віфлеємі базиліку Різдва Христового. У печері Різдва Господа Ісуса Христа Святіший Патріарх Кирил звершив молебень.

   Потім у монастирі Різдва Христового Предстоятель Руської Православної Церкви зустрівся з градоначальником Віфлеєма Віктором Батарсі. Під час бесіди мер міста відзначив величезне значення візиту Святішого Патріарха Кирила для християнського населення на цій землі і для подолання ворожнечі й розділення в регіоні.

   На площі перед базилікою Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, звертаючись до представників ЗМІ, сказав:

Відео дня

   «Свята Земля — особливе місце на земній кулі. Це місце, де людина незалежно від своєї національності, своєї культури відчуває особливу присутність Божої благодаті. Господь нам дав Святе Письмо, існує дуже стійка традиція Церкви, яка зберігає Євангельські істини, але Він також благоволив зберегти для нас місця, пов`язані з Його життям, які є історичними доказами правдивості всього того, про що розповідає нам Євангеліє. Через ці святі місця ми видимим чином стикаємося з життям, із подвигом, зі смертю, зі стражданнями Господа і з Його народженням, про що я особливо хотів би сказати тут, на благословенній землі Віфлеєма. Тому кожен християнин повинен відвідати ці святі місця, принаймні, один раз у житті, а якщо вийде, то й більше. Тут ми черпаємо благодать, силу для свого життя, розуміємо, що віра православна означає для нашого світовідчуття, для наших відносин із ближніми й дальніми».

Служба комунікації ВЗЦЗ/Патріархія.ru