Патріарх Московський і всієї Русі Кирил направив вітальну телеграму Бараку Обамі з нагоди його переобрання на пост президента США.

Предстоятель РПЦ побажав американському президентові «міцності душевних і тілесних сил, допомоги Божої та успіхів у трудах на вищому державному посту, а американському народу - миру, благополуччя і процвітання».

«Вибір, зроблений народом США, свідчить про довіру співгромадян здійснюваному Вами політичному курсу. Це покладає на Вас особливу відповідальність за долі мільйонів людей, що зв`язали з Вами свої надії на краще життя», - йдеться у вітанні предстоятеля РПЦ, повідомляє прес-служба патріарха.

Відео дня

Патріарх висловив переконання в тому, що під час чергового терміну президентських повноважень Обами «будуть і далі розвиватися і зміцнюватися відносини між народами наших країн».

«Відрадно, що в Сполучених Штатах належною повагою користується РПЦ, присутність якої в Америці нараховує більше двох сотень років. Сподіваюся на увагу влади країни до потреб наших віруючих », - сказано в телеграмі.