З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира написаний образ «Собор святих Київської духовної академії», пам`ять яких буде відзначатися в один день з пам`яттю преподобного Нестора Літописця. Про це повідомляє сайт КДАіС.

Увечері 7 листопада всі викладачі та учні духовних шкіл на чолі з ректором КДАіС архієпископом Бориспільським Антонієм зібралися в академічному храмі Різдва Богородиці, де владика ректор урочисто освятив образ.

Звертаючись до студентів, архієпископ Антоній сказав: «За майже чотирьохсотлітню історію зі стін Київської духовної академії вийшло безліч випускників. За цей період Київська академія випробувала і розквіт, і закриття, і відродження, але вона завжди виконувала свою основну задачу - виховання молодих людей, які стали згодом Предстоятелями Помісних Церков, архієреями, священнослужителями, церковними вченими. Але найголовніше, що серед випускників нашої Академії є святі, і вони зображені на іконі, яку ви зараз бачите. Колись вони були такими ж юнаками, як і ви. Тепер же ви можете звертатися до них з молитвою».

Відео дня

Після освячення під спів величання викладачі та студенти приклалися до ікони.