Чесну главу Пантелеімона Цілителя доставили на Святу Гору Афон 5 листопада ввечері офіційна делегація УПЦ на чолі з архієпископом Чернігівським і Новгород-Сіверським Амвросієм та єпископом Броварським Феодосієм доставила чесну главу великомученика і цілителя Пантелеімона до місця її постійного перебування - руський Свято-Пантелеімонівський монастир на Афоні. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Святиню біля пристані урочистим хресним ходом зустрічала численна братія монастиря на чолі з духівником ієромонахом Макарієм. У головному соборі обителі перед чесною главою було звершено молебень. У ту ж ніч в Покровському храмі монастиря українськими архієреями на чолі з митрополитом Чернівецьким і Буковинським Онуфрієм була звершена Божественна літургія, на якій молилися члени офіційної делегації, монастирська братія і численні паломники.

6 листопада, після повернення в Україну, архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій та єпископ Броварський Феодосій відвідали Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира із звітом про поїздку, що відбулася.

Відео дня